Gent-België kiest voor een uniforme oplossing voor haar afvalbakken

In de stad Gent-België stond een veelheid aan verschillende modellen afvalbakken. Waaronder reeds een groot aantal Bammens Capitole-afvalbakken.

Het contract met Clear Channel voor de levering en inrichting van bushaltes liep af, waarmee Gent een vervangings- en uitbreidingsproject startte voor haar afvalbakken.

Gent wilde alle afvalbakken in het gehele stadsgebied vervangen door één uniform nieuw model.
Samen met de Bammens-partner Metaalwaren Claerbout BVBA is een oplossing bedacht die tegemoet zou gaan komen aan alle eisen van het bestek, zowel voor wat betreft kwaliteit als ergonomie en uitstraling.

Om aan de specifieke eisen van Gent tegemoet te komen is de Bammens-afvalbak model Citypole aangepast.
Zo was een eis, dat wanneer de afvalbak van de locatie moet worden verwijderd – bijvoorbeeld voor de Gentse Feesten – er niets boven het maaiveld mag uitsteken. Zodat niemand daarover zal struikelen. Hiervoor is de betonvoet aangepast.
Ook zijn er unieke aspecten van de stad Gent opgenomen in het ontwerp. Zoals de vorm van het Citypole-dakje en de kleur olijfgroen, waarvoor Gent heeft gekozen voor haar straatmeubilair.

In totaliteit zal de vervanging en uitbreiding in Gent 3.000 afvalbakken omvatten, waarbij ook alle oude afvalbakken zullen worden verwijderd.

 

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de oplossing die Gent heeft gekozen?
Neem hiervoor gerust contact op.