Zwerfafval blijft hoog scoren in de ergernissen top-3. Extra inzet om zwerfafval te betrijden komt in aanmerking voor subsidie. In ons portfolio zijn er diverse producten die zwerfafval verminderen, de strat schoner houden en in aanmerking komen voor subsidie.

1. Onze peukenzuil Cubopole is ingezet door de Stichting Nederland Schoon bij recent uitgevoerde tests in het centrum van Rotterdam, Groningen en Utrecht. Onderzoek van Nederland Schoon wijst uit dat de hoeveelheid peuken op straat fors afneemt als daar voorzieningen voor worden geplaatst. Door een hoogwaardige uitstraling en de herkenbare asbak op de zuil wordt de roker als het ware uitgenodigd zich op de juiste wijze te ontdoen van zijn/haar sigaret. Deze robuuste peukenzuil is verkrijgbaar als wand- en terrasmodel. Het terrasmodel is te plaatsen op een verplaatsbare voet of ingraafsokkel.

2. Afvalbakken ’s avonds beter zichtbaar? Bij afvalbakken type Capitole Prestige, kan een lichtsensor in het midden van de inwerpopening worden aangebracht. Overdag laadt de zonnecel zich op en zodra het schemerig wordt, gaat de verlichting aan. Bij het benaderen van de afvalbak, gaat de verlichting sterker branden en als afval wordt ingeworpen knippert de sensor als teken van ‘bedankje’. Deze robuuste module kan ook achteraf eenvoudig door u in een al geplaatste Capitole Prestige afvalbak worden gemonteerd.

3. Wie herinnert het zich niet hoe je als kind enthousiast op zoek ging naar een papiertje om in de Holle Bolle Gijs afvalbak te gooien in de Efteling? Om dit positieve effect ook te bewerkstelligen hebben wij, op verzoek van een van onze klanten, afvalbakken met een geluidsmodule geleverd. Tijdens evenementen in diverse Friese gemeenten worden deze opvallende afvalbakken geplaatst. De voordelen hiervan zijn dat:

– de afvalbakken op een ludieke manier de aandacht trekken van bezoekers tijdens drukke evenementen en zo het gedrag op een positieve wijze beïnvloeden;

– het belang van een schone omgeving middels een tekst op de afvalbak kan worden benadrukt;

– de grote capaciteit van de afvalbakken ervoor zorgt ervoor dat deze niet ‘overlopen’.

De module maakt gebruik van een sd-kaart, waarbij u zelf het gewenste geluid kunt kiezen. Daarnaast kunt u kiezen uit zonnecel of batterijvoeding. Klik hier om een nieuwsitem van de Friese Milieufederatie hierover te bekijken.

 

Wij kunnen u ook helpen met het vinden van de juiste weg om de subsidie aan te vragen.
Neem hiervoor gerust contact op.

Gratis eBook: het oplossen van zwerfafval.

Met dit GRATIS eBook “Het oplossen van zwerfafval” willen wij een bijdrage leveren aan de strijd tegen zwerfafval.

DOWNLOAD DIT EBOOK HIER