Wie zijn wij

Koninklijke Bammens
  1. Home
  2. Over Koninklijke Bammens

Over Koninklijke Bammens bv

 

Wij zijn Koninklijke Bammens, een zelfstandig Nederlands productiebedrijf gevestigd in Maarssen. Wij ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden grondstof inzamelingsoplossingen voor huishoudelijk, bedrijfs- en zwerfafval.

Koninklijke Bammens bv, opgericht in 1850, levert oplossingen voor huishoudelijk, zwerf- en bedrijfsafval. Onze stalen afvalbakken, rolcontainers en containers spelen veelal ongemerkt een belangrijke rol in publieke ruimten en bedrijven. Iedere Nederlander kent onze producten, vaak onbewust. Onze tijdloze Capitole afvalbakken zijn de standaard in Nederlandse straten, op parkeerterreinen en op schoolpleinen. Onze (semi)ondergrondse Collectors in woonwijken, horecagebieden en winkelcentra. En de bekende verzinkte rolcontainers bij talloze bedrijven en organisaties. Producten die naast bekend ook bemind zijn, omdat ze zijn ontwikkeld met een focus op gemakkelijke hanteerbaarheid voor gebruiker en lediger, optimale veiligheid en een hoge duurzaamheid.

Ontwikkeling, productie, installatie en onderhoud vinden plaats onder één dak. In de Benelux zijn wij marktleider met oplossingen voor bovengrondse- en (semi) ondergrondse afvalinzameling. Wij exporteren naar vrijwel alle landen in Europa.

Sinds 1850

Op 1 mei 1850 startte Piet Bammens een smederij aan de Markt in Geertruidenberg. Hij kon niet vermoeden dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot een onderneming die 167 jaar later nog steeds springlevend zou zijn. Piet was een ondernemende smid, met een neus voor innovatie, eerlijk naar zijn personeel en de mensen waarmee hij zaken deed. ​

Het bedrijf groeide snel en Piet’s zoons kwamen in de zaak. Zij bouwden het bedrijf verder uit. Chiel was de ondernemer en Janus de man van de techniek. De situatie in 1850 is niet te vergelijken met de moderne tijd. Auto en fiets waren nog niet uitgevonden, en Piet’s zonen zagen er niet tegenop om iedere avond na het werk 14 km te lopen om de avondschool te volgen.

Toch denken we dat Piet Bammens, als hij het bedrijf nu zou zien, goedkeurend zou rondlopen en de basiswaarden onveranderd zou vinden: degelijk, robuust, gericht op continuïteit, sociaal, duurzaam en vernieuwend.

Dat is de erfenis van de smid die in 1850 zijn smederij begon.

Degelijk en robuust

Degelijk en robuust is het vakmanschap waarmee Bammens doordachte stalen afvalsystemen van hoogwaardige kwaliteit creëert. Sterk is ook de continuïteit van de organisatie die al 160 jaar stabiel, winstgevend en werkgevend is. Dit is opgemerkt en bekroond met het Predicaat Koninklijk.

Robuust is het staal dat dagelijks zijn kracht bewijst in de publieke ruimte: houdbaar, vandalismebestendig en recyclebaar.

Door onze directe en open benadering komen we er altijd uit met elkaar. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Nuchter en zonder poeha. Geen mooie verhalen. Wat we beloven maken we waar.

Doordacht

​Doordacht zijn de afvalsystemen en oplossingen van Bammens. De producten zijn goed waarin ze goed moeten zijn. Afval heeft een aantal bijzondere eigenschappen waarmee rekening wordt gehouden in ons ontwerp. Als specialist besteden wij aandacht aan de details die onbelangrijk lijken, maar die in de praktijk het grote verschil maken. Onze producten zijn schoon, gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en ergonomisch.

Bammens gaat niet over één nacht ijs, volgt de mode, niet maar smeedt het ijzer als ze ziet dat een oplossing verduurzaamd kan worden. Onze innovatieve ontwikkelingen zijn continu gericht op de inzamelketen en het versterken van de gebruiksvriendelijkheid, ledigvriendelijkheid en milieuvriendelijkheid.

Vernieuwend

Bammens volgt met staal de maatschappelijke ontwikkelingen en gaat niet over één nacht ijs. Onze vindingrijkheid en inventiviteit worden aangewend om bijzonder maatwerk te realiseren en om de gebruikswaarde in de afvalketen te vergroten. Want wij blijven voortdurend verbeteren.

Staal blijft zo in beweging en is daarmee hoogst actueel. Kiezen voor staal en kiezen voor Bammens is vandaag en morgen een verantwoorde keuze van blijvende waarde.

BEZOEK DE CATALOGUS
 Stel ons gerust uw vraag
Heeft u een vraag?
Aarzel dan niet om hem te stellen!

Bel ons:
(+31 (0) 346 592 411), stuur een email (info@bammens.com) of gebruik ons contactformulier.

CONTACT

 

 Maak een afspraak
Wilt u een afspraak maken?
Dat kan uiteraard.

Plan hier een afspraak met één van onze adviseurs.

AFSPRAAK PLANNEN