Afval is nog geen hip onderwerp. Maar dat wordt het wel.
U kunt daarbij helpen. Door van uw school een afvalvrije school te maken en uw leerlingen van jongs af aan te laten bijdragen aan hun eigen afvalvrije toekomst. Een schone en gezonde toekomst.

Afval scheiden en zwerfafval opruimen op school
Steeds meer mensen scheiden thuis hun afval. Goed scheiden en recyclen van afval zorgt ervoor dat materialen beter dat iedereen op een goede manier omgaat met afval.
Niet alleen thuis, maar ook op school is afvalscheiding belangrijk.
Er zijn veel mogelijkheden voor scholen om afval en grondstoffen in te zamelen, te scheiden en te recyclen.
Als iedereen meedoet, helpen we het milieu te verbeteren door minder te vervuilen. Ook maken we zo veel minder gebruik van water, energie en waardevolle grondstoffen!

Weg met de wegwerpmaatschappij
In de circulaire economie, soms ook wel de kringloopeconomie genoemd, verdwijnt het afval zoals we dat nu kennen. Afval bestaat straks niet meer. Afval is dé nieuwe grondstof.
Vrijwel alles dat we straks gebruiken, wordt steeds opnieuw gebruikt. In een circulaire economie stappen we dus af van de lijn ‘produceren, consumeren en daarna weggooien’. We maken de cirkel rond.

Tips voor School en Educatie
Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor schoon gedrag.
De “Inspiratiegids: Op weg naar een afvalvrije school” staat vol met informatie en tips en vertellen u hoe u leerkrachten en kinderen betrekt en hoe u hun gedrag bijstuurt.

 

Download uw GRATIS Inspiratiegids: Op weg naar een AFVALVRIJE Basisschool.
KLIK HIER OM DEZE INSPIRATIEGIDS TE DOWNLOADEN