Koninklijke Bammens BV ontvangt bronzen Cradle-to-Cradle duurzaamheidscertificaat voor haar productfamilies Capitole en Metropole.

Koninklijke Bammens BV heeft van het keuringsinstituut EPEA GmbH het Cradle To Cradle bronzen certificaat ontvangen voor haar productfamilies Capitole en Metropole.
Het Cradle-to-Cradle-certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten.
Hiermee bevestigt Bammens haar continue streven om de kwaliteit van haar producten en processen te verbeteren zodat ze een positieve invloed hebben op mens en omgeving.

Wat heeft Bammens gedaan om deze certificering te ontvangen?
Cradle to Cradle (‘van wieg tot wieg’) is een belangrijke principe in duurzame ontwikkeling.
Koninklijke Bammens produceert de producten uit de Capitole en Metropole familie volgens de principes van Cradle to Cradle en streeft bewust naar een constante cyclus van grondstoffen vanaf het begin van het productieproces.
Elk materiaal moet, volgens deze filosofie, na de levensduur van het product waarin het verwerkt is, opnieuw ingezet worden in een ander product of terug naar de natuur gaan.
Cradle to Cradle is daarmee niet zomaar hetzelfde als hergebruiken of recycleren. Bij Cradle to Cradle is er idealiter geen verlies van grondstoffen of kwaliteit.

Cradle To Cradle certificaat
Producten die gemaakt worden volgens deze principes, kunnen het exclusieve Cradle to Cradle-certificaat krijgen. De toonaangevend producten van Bammens uit de productfamilie Capitole en Metropole zijn per 16 juli 2017 Cradle To Cradle-gecertificeerde producten.

De eisen waaraan deze producten voldoen om dit certificaat te verkrijgen betreffen?

– Gezonde materialen
– Hergebruik van materialen
– Duurzaam omspringen met energie
– Duurzaam omspringen met water
– Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De producten (Capitole en Metropole) zijn stapsgewijs beoordeeld:

– Een toxicologische analyse van alle gebruikte materialen in het eindproduct.
– Een grondige evaluatie van het volledige productieproces: wordt er slim omgesprongen met energie en water en is de productie ook ‘sociaal duurzaam’?
– Een audit.

De producten uit de beide productfamilies (Capitole en Metropole) voldoen aan de criteria en zijn op grond hiervan door EPEA officieel gecertificeerd.

Voor Koninklijke Bammens is het verkrijgen van het certificaat een aanmoediging om haar producten voortdurend duurzamer.

Voor meer informatie:

Koninklijke Bammens BV
Straatweg 7
3604 BA Maarssen
Nederland

De heer M. Middendorp
m.middendorp@bammens.com
+31 (0) 346 592 411

Heeft u een vraag of opmerking?
Neem hiervoor gerust contact op.