De Citypole type “NHS Den Haag” is zeer nadrukkelijk aanwezig in de gemeente Den Haag. Voor alle “Hofstad”gebieden is namelijk gekozen voor deze afvalbak.
In 2009 is door de gemeenteraad besloten dat het beeld- en kwaliteitsniveau voor alle “Hofstad”gebieden een impuls moesten krijgen. Hiervoor was o.a. één type afvalbak (geeft uniformiteit en herkenbaarheid) nodig met een inhoud van 100 liter. Om tot een keuze te komen is besloten tot een Europese Aanbesteding.

Koninklijke Bammens heeft deze Europese Aanbesteding naar zich toe weten te halen. De scherpe prijs met het unieke ontwerp zijn van doorslaggevend belang geweest.

De Citypole wordt standaard voorzien van een primercoating, een kleurcoating en een antigraffiticoating en voldoet hiermee aan de zwaarste klimaatklasse norm C5. Ook het prettig ledigen (aluminium binnenbak en ergonomische slothoogte) zijn belangrijk geweest bij de keuze. Bij het bepalen van de keuze was mede van doorslaggevend belang de eigen identiteit die Bammens heeft gegeven aan de afvalbak. De unieke overkapping welke speciaal ontworpen is voor de gemeente Den Haag symboliseert het breken van de golven aan de kust. Gemeente Den Haag is uitermate tevreden met het ontwerp en heeft inmiddels ruim 1800 Citypoles geplaatst in de openbare ruimte.

 

Heeft u een vraag of opmerking?
Neem hiervoor gerust contact op.