Na een zorgvuldige selectieprocedure kiest de gemeente Zoetermeer voor de Bammens Metropole voor het afvalscheiden in het stadshart.

De gemeente Zoetermeer telt circa 125.000 inwoners. De gemeente is een slagvaardige en moderne organisatie die vooruit kijkt naar de toekomst en waar de inwoner centraal staat.
Er wordt daarom hard gewerkt aan de ambities van de stad om ook in de toekomst het hoge niveau van de stad te behouden.

Een schonere woonomgeving is een belangrijke wens van de inwoners van Zoetermeer.
In maart 2016 heeft bij winkelcentrum De Leyens en op de aanliggende route naar een middelbare school een pilot plaatsgevonden met het gescheiden inzamelen van afval in openbare ruimte.
De positieve effecten van de pilot kunnen ook in andere winkelgebieden bereikt worden.

De keuze voor de Bammens Metropole, als dé afvalbak voor afvalscheiden in het hart van de stad, is gemaakt na een onderhandse aanbesteding. Hierbij kwam Bammens voor de gemeente Zoetermeer als beste uit de bus.
Behalve de fraaie vormgeving, de functies om afval gescheiden te kunnen inzamelen en de degelijkheid, spraken ook de anti-aanplakbobbels zeer aan.
Voor de gemeente Zoetermeer heeft de Bammens Metropole de beste prijs/kwaliteitverhouding.

 

Door afvalscheiding op drukke plekken in de openbare ruimte aan te bieden kan dat ook afvalscheiding thuis extra stimuleren. Daarom zal gescheiden afvalinzameling in openbare ruimte in alle winkelcentra en de aanpalende snoeproutes ingevoerd worden.
Daarnaast zal een separaat traject voor Stadshart en Dorpsstraat worden doorlopen.

Meer informatie over de Bammens Metropole vindt u hier.

Wilt u documentatie ontvangen van de Bammens Metropole? Dan kunt u deze hier aanvragen!